Indeks DOP-a za Društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava

AD Plastik Grupa dobila je nagradu Indeks DOP-a u kategoriji Društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava, a nagradu je u ime kompanije primio član Uprave za proizvodnju, logistiku i kvalitetu Ivan Čupić.

 „Zaštita ljudskih prava, raznolikost i politika jednakih mogućnosti dio su korporativne kulture koju svakodnevno živimo. Pošteno poslovanje, sigurni uvjeti rada, obrazovanje i poštivanje ljudskih vrijednosti samo su neke od vrijednosti koje kontinuirano promičemo unutar kompanije. Kada to prepoznaje i stručna javnost, onda nam je to dodatni poticaj da nastavimo biti još bolji.“, izjavio je Čupić zahvalivši se na nagradi.

AD Plastik Grupa kontinuirano promiče raznolikost, nediskriminaciju i uključivost na radnom mjestu i među prvim je kompanijama u Hrvatskoj koje su potpisale Povelju o raznolikosti.

Nagrade Indeks DOP-a dodijeljene su po trinaesti put u sklopu godišnje Konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je održana u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) i glavnog partnera Hrvatske gospodarske komore (HGK). Ove su godine nagrade za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju dodijeljene u devet kategorija, a natjecalo se više od stotinu prijavljenih poduzeća. Indeks DOP-a metoda je procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Konferencija je otvorena panel raspravom „Europski zeleni plan: Spremnost Hrvatske na ostvarenje ciljeva“ koja je okupila vodeće stručnjake za društveno odgovorno poslovanje i održivost, korporativne menadžere i organizacijske lidere.