Nagrada Green Frog za najbolje izvješće o održivosti

AD Plastik Grupa osvojila je Green Frog Award 2019 za najbolje izvješće o održivom razvoju, nagradu koju Deloitte Hrvatska dodjeljuje već petu godinu zaredom. Ove su im se godine kao punopravni partneri u izboru pridružili Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact mreža Hrvatska.

Nagradu je u ime AD Plastik Grupe preuzela Zoja Crnečki, savjetnica za odnose s državnim institucijama i fondovima koja je tom prilikom istaknula: “Društveno odgovorno poslovanje dio je poslovnog modela AD Plastik Grupe i jedna od najvažnijih sastavnica razvojne politike kompanije. Društvena odgovornost utkana je u sve naše poslovne procese što doprinosi realizaciji UNGC-ovih ciljeva održivog razvoja. Drago nam je što su naš rad i pozitivan utjecaj na okoliš i društvo u cjelini prepoznati i nagrađeni.”

Uvodne govore održali su Ivana Turjak Čebohin, direktorica u Deloitteovom odjelu revizije i voditeljica Green Frog inicijative i Vali Marszalek, savjetnica za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje u HUP-u i izvršna direktorica Global Compact Mreže Hrvatska.

“Svijest o društvenoj odgovornosti, zaštiti okoliša i ljudskih prava postaje sve veća i izraženija. Takvi trendovi na suvremenom tržištu potaknuli su pozitivne promjene u Hrvatskoj te se iz godine u godinu povećava broj tvrtki koje su započele s objavljivanjem nefinancijskih izvještaja. Nefinancijsko izvještavanje tvrtkama može donijeti brojne koristi kako za obveznike izvještavanja, tako i za društva kojima ono nije zakonska obveza.”, izjavila je Ivana Turjak Čebohin.

Svečana dodjela nagrada održana je u sklopu konferencije „Zapošljavanje s učinkom” u sklopu koje je bila i istoimena panel rasprava na kojoj se raspravljalo o zapošljavanju osoba s invaliditetom.