Nagrada Indeks DOP-a u kategoriji velikih poduzeća

AD Plastik dobio je nagradu Indeks DOP-a u kategoriji velikih poduzeća koje zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj za uspješno provođenje društveno odgovornog poslovanja.

Nagradu je u ime kompanije preuzeo predsjednik Uprave Marinko Došen koji tom prigodom nije krio svoje iznimno zadovoljstvo što su rad i napredak u području društveno odgovornog poslovanja prepoznati od strane stručne javnosti. „Društveno odgovorno poslovanje dio je naše korporativne kulture i upravljanja, a standardi koje smo postavili na visokim su razinama. Odgovorno poslovanje nije samo pitanje izbora, ono je obveza modernog i uspješnog poslovanja.“, istaknuo je Marinko Došen.

Indeks DOP-a jedna je od najprestižnijih nagrada u Hrvatskoj u domeni društvene odgovornosti i dodjeljuje se jednom godišnje u kategorijama malih, srednjih, velikih i javnih tvrtki. Nagrade su dodijeljene u sklopu jubilarne 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je održana u Zagrebu. Indeks DOP-a metoda je procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja, a omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

„Tvrtke koje nagrađujemo kroz Indeks DOP-a svojim su primjerom i ugrađivanjem društveno odgovornih praksi u svoje poslovne strategije, predvodnici napretka u gospodarstvu i društvu. Naš daljnji zajednički izazov na nacionalnoj razini je usklađivanje politika, strateških i planskih dokumenata s ciljevima održivog razvoja.”, istaknuo je prilikom uručivanja nagrada Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i energetiku.