Nagrada za najveći napredak

U sklopu osme Konferencije o društveno odgovornom poslovanju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj dodijeljene su nagrade Index DOP-a. AD Plastik dobio je nagradu za najveći napredak koju je u ime kompanije preuzeo predsjednik Uprave Marinko Došen.

„Iznimno mi je zadovoljstvo primiti ovu nagradu, jer ona je potvrda uspješnog provođenja društveno odgovornih praksi u našoj kompaniji. Ova nagrada ujedno je velika odgovornost i poticaj kako bi u budućnosti bili još bolji. Svjesni smo odgovornosti prema zajednici i okruženju u kojem poslujemo, jer kao što se svaki pojedinac treba truditi živjeti u harmoniji s prirodom, tako i svaka kompanija treba poslovati u harmoniji sa svojim okruženjem. I to je ono čemu težimo. Postavili smo vrlo visoke standarde kvalitete i inovativnosti u našem poslovanju, ali jednako tako postavili smo i vrlo visoke i ambiciozne ciljeve po pitanju društveno odgovornog poslovanja. Društveno odgovorno poslovanje dio je našeg korporativnog upravljanja, a u budućnosti ćemo se truditi biti još bolji partneri prirodi i zajednici u kojoj radimo.“, izjavio je Došen.

Indeks DOP-a metodologija je za ocjenjivanje odgovornih praksi u poslovanju hrvatskih tvrtki izrađena po uzoru na slične svjetske metodologije, a u prvom redu na Business in the Community CR Index. Pretočena je u upitnik koji sadrži 119 pitanja iz šest osnovnih područja društveno odgovornog poslovanja. Ova metoda procjene omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Na temelju rezultata postignutih popunjavanjem upitnika, HGK i HR PSOR jednom godišnje dodjeljuju nagradu Indeks DOP-a za uspješno provođenje društveno odgovornog poslovanja u kategoriji malih, srednjih, velikih i javnih tvrtki.