Objavljen Izvještaj o održivosti 2015.

AD Plastik Grupa na svojim je internetskim stranicama objavila treći po redu Izvještaj o održivosti za 2015. godinu s kojim je prešla na izvještavanje prema GRI G4 smjernicama. Od ove je godine prešla na izvještavanje u jednogodišnjim ciklusima, za razliku od dosadašnjih dvogodišnjih ciklusa. Po prvi je puta zatražena i verifikacija sadržaja od vanjske specijalizirane kuće, točnije mišljenje o sadržaju Izvještaja dala je komisija Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

„Treći Izvještaj o održivosti AD Plastik Grupe, svojim suvremenim pristupom i dizajnom u potpunosti je ispunio svrhu nefinancijskog izvještavanja, a to je razumjeti potrebe i očekivanja dionika za informacijama te dati prikaz nefinancijskih utjecaja poduzeća sukladno njihovim potrebama.“, izvadak je iz mišljenja komisije HR PSOR-a.

Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio korporativnog poslovanja i ponašanja u AD Plastik Grupi, a ujedno je alat koji pomaže upravljati rizicima i boljoj procijeni poslovnog okruženja. Iskustva kompanija koje primjenjuju društveno odgovorno poslovanje pokazuju kako su one uspješnije. Imaju zadovoljnije zaposlenike, poslovne partnere i društvenu zajednicu, a brigom o okolišu i zdravlju ljudi umanjuju rizike od eventualnih kriznih situacija, osiguravaju bolji rejting u poslovnoj i društvenoj zajednici i slično. Važnost društveno odgovornog poslovanja prepoznata je u cijelom svijetu, a EU je uvela i zakonsku obvezu za velike tvrtke koje od početka sljedeće godine imaju obvezu objavljivanja nefinancijskih izvještaja, što će za AD Plastik Grupu biti samo nastavak uhodanog izvještavanja.