Potpisana Povelja o raznolikosti

Ukupno 34 hrvatske tvrtke i organizacije u hotelu Esplanade potpisale su Povelju o raznolikosti, čiji je cilj potaknuti raznolikost, nediskriminaciju, uključivost i jednake mogućnosti na radnom mjestu. AD Plastik Grupa među prvim je kompanijama u Hrvatskoj koje su potpisale Povelju razvijenu u sklopu zajedničkog projekta Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) s partnerima iz Slovenije i Rumunjske. Potpisnici Povelje obvezuju se na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju.

Hrvatska je 19. zemlja u Europskoj uniji koja je potpisala Povelju, a inicijativu snažno potiče Europska komisija. Potpisnici Povelje o raznolikosti priključili su se zajednici koja okuplja više od 7100 potpisnika iz 18 europskih zemalja. Na taj su način otvorili nove kanale i potencijal za svoju organizaciju, zaposlenike i zajednicu u kojoj žele odgovorno poslovati. Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva, a iako intuitivno znamo koliko je važna, postaje sve jasnije kako ona predstavlja važan faktor i u poslovnom smislu.  

Povelja o raznolikosti u Hrvatskoj  nastavlja provoditi uspješne modele iz drugih Europskih zemalja, a temelji se na skupu načela dobrovoljno prihvaćenih od strane potpisnika u svrhu promocije raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu.

Znanje, kompetencije, sposobnost i motiviranost jedine su vrijednosti koje poslovni sektor želi i može vrednovati. Prihvaćanje raznolikosti pitanje je poslovne etike, a AD Plastik Grupa u svom Kodeksu promiče raznolikost, nediskriminaciju i uključivost na radnom mjestu.