Obrazovanje 4.0. – škola po mjeri industrije

U Zagrebu je održana konferencija Obrazovanje 4.0. – škola po mjeri industrije, s osnovnim ciljem poticanja šire rasprave o raskoraku između obrazovanih programa u Hrvatskoj i potreba gospodarstva. Konferencija je privukla najpoznatija domaća imena iz industrije, a AD Plastik je predstavljao Hrvoje Jurišić, izvršni direktor istraživanja i razvoja. Kao predstavnik industrije govorio je o ovoj temi uz Stjepana Sučića, direktora razvoja Končar KET i  Matiju Gracina direktora komponenata u tvrtki Rimac Automobili. 

Konferenciju je podržao i direktor za prodaju, strategiju i razvoj partnera – 3DS Global Value Solutions Steven Corbin,  Mattea Cocca-a i Natacha Becard iz edukacijskog dijela Dassault Systemes-a te prof.dr.sc. Daniel Rolph Schneider prodekana za poslovanje i organizaciju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Konferencija Obrazovanje 4.0. – škola po mjeri industrije početak je rasprave kako bi se uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a kroz dostupne EU fondove, tehničkim školama i fakultetima osigurali alati za 3D dizajn i simulacije. Glavni ciljevi ovakvih okupljanja povezivanje je realnog sektora i školstva, osiguravanje kompetentne radne snage i razvijanje vještina i znanja potrebnih u suvremenoj industriji. 

Cilj je osigurati potrebnu edukaciju i nastavne sadržaje za učitelje i profesore kroz CADCAM edukacijski centar i Dassault Systemes Learning Services. Nastoji se motivirati studente i učenike u korištenju alata kroz postojeće DS studentske razvojne projekte, potaknuti uključivanje realnog sektora kroz sponzorirane zadatke i projekte te poticati studente i učenike za usvajanje konkretnih i realnih znanja i vještina potrebnih realnom sektoru.