U sklopu obuke u Solinu, organiziran je i kratki team building zaposlenika službe prodaje za rusko tržište. Nakon posjeta kolegama u Solinu, adepeovci iz Rusije subotnje jutro, koje je najavljivalo predivan dan, iskoristili su za odlazak na Brač. Od samog ulaska na trajekt za Supetar, ruskim kolegama osmijeh nije silazio s lica. Kava na palubi i pogled na brački kanal imali su isti učinak na sve. Bol, Zlatni rat, Vidova gora i Gornji Humac bili su odličan recept za dobar provod.

Na Zagrebačkom se velesajmu okupilo 3602 trkača iz 246 hrvatskih tvrtki. Tim AD Plastik sudjelovao je u utrci s pojačanjem iz Solina. Trkači ADP tima osvojili su visoko sedmo mjesto u kategoriji velikih kompanija i 15. mjesto u ukupnom poretku. ​

 „Na utrku smo došli puni samopouzdanja zbog ostvarenog uspjeha u Splitu. Međutim, i sam sam ostao iznenađen veličinom događaja i prisustvom tolikog broja kompanija. Dali smo sve od sebe, a s obzirom na konkurenciju, i činjenicu kako u našim redovima nema profesionalnih trkača, ostvarili smo jako dobar rezultat. Atmosfera prije i poslije utrke bila je odlična.“, rekao je najbrži adepeovac Zvonimir Režić.

U Novinarskom domu u Zagrebu održano je javno predstavljanje Povelje o raznolikosti Hrvatska na kojem su promovirani i njeni ambasadori. Čast da promoviraju Povelju o raznolikosti dobilo je pet lidera poslovnih organizacija koje su daleko odmaknule na putu uvažavanja raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu. Ambasadori Povelje o raznolikosti Hrvatska su: Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe, Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije, John Mathias Gasparac, predsjednik Uprave PricewaterhouseCoopers (PwC) Hrvatska i Daria Mateljak, direktorica Hauska & Partner.

 „Biti ambasador Povelje o raznolikosti za mene je odgovornost, ali prije svega zadovoljstvo jer osobno mogu doprinijeti razvoju i napretku ovog projekta. Ovo je još jedno u nizu priznanja AD Plastik Grupi za ostvarene rezultate i napredak u području društvene odgovornosti. Društvena je odgovornost u modernom poslovnom svijetu nužnost, a ne pitanje izbora. To je iskaznica uspješnih kompanija. Povelja o raznolikosti obvezuje nas na stvaranje poticajnog poslovnog okruženja koje prihvaća raznolikosti i osigurava pravo na jednakost. Zajednički trebamo razvijati kulturu raznolikosti unutar svojih kompanija, ali i u komunikaciji s drugim kompanijama i partnerima. Na taj način stvaramo bolje i kvalitetnije poslovno okruženje, čemu siguran sam svi težimo.“, izjavio je tom prigodom Marinko Došen.

Razumijevanje i prihvaćanje raznolikosti kao temeljnih vrijednosti suvremenog društva po-kazuje kako hrvatske kompanije aktivno promišljaju svoju buduću konkurentnost i idu ukorak s globalnim trendovima.