AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove vrijedne oko 100 milijuna eura. Radi se o novim poslovima za kupce Ford i PSA Grupu na europskom te Renault Grupu i Volkswagen na ruskom tržištu.

Dogovorena je proizvodnja bočnih zaštita blatobrana i ukrasnih zaštitnih obloga vrata za novo Fordovo mini SUV vozilo koje će se proizvoditi u Rumunjskoj. Početak proizvodnje planiran je 2019. godine s predviđenim trajanjem od osam godina. Dogovorene komponente proizvodit će se u Solinu i Zagrebu, a očekivani prihodi od navedenog posla u osmogodišnjem razdoblju iznosi 80 milijuna eura.

Ujedno je dogovorena proizvodnja vodilica prozora za više vozila PSA Grupe, čiji je početak proizvodnje planiran 2020. godine s predviđenim trajanjem od šest godina. Očekivani prihodi za navedeni projekt PSA Grupe iznose 12,8 milijuna eura u šest godina.

Ugovoreno je i nekoliko novih poslova na ruskom tržištu ukupne vrijednosti 8,3 milijuna eura. S Renaultom Rusija tako je dogovoren posao proizvodnje dijelova eksterijera za vozila Logan Sandero, Stepway i Duster faza 2, koji će se proizvoditi u tvornicama AD Plastika u Kalugi i Vintaiju, a namijenjeni su dijelom i za brazilsko tržište. Početak proizvodnje planiran je 2019., a predviđeno trajanje projekta je četiri godine.

U Kalugi je dogovoren posao proizvodnje rešetki za Renault, čiji je početak projekta planiran 2020. s predviđenim trajanjem od tri godine. Za vozila VW Polo i VW Rapid ugovorena je proizvodnja rukohvata u ruskoj tvornici AD Plastik Grupe u Kalugi, čiji je početak proizvodnje planiran 2019. s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina.

U Središnjem uredu porezne Uprave u Zagrebu potpisan je Sporazum o stjecanju posebnog statusa poreznih obveznika čime je AD Plastik postao još jedna kompanija u Hrvatskoj koja se pridružila ovoj inicijativi.

„Ponosni smo što među prvim kompanijama u zemlji potpisujemo Sporazum o stjecanju posebnog statusa poreznih obveznika. Na ovaj način želimo istaknuti kako je Porezna uprava naš partner, a AD Plastik je potpisivanjem Sporazuma preuzeo obaveze i odgovornosti koje će doprinijeti većoj transparentnosti poslovanja što je jedan od naših važnijih ciljeva. Ovo je samo završna faza procesa koji se dugo pripremao i kojem su prethodile mnoge operativne radnje, a sami sporazum osigurat će pravovremeno smanjenje poreznih rizika kojima upravljamo Porezna uprava i mi.“, izjavila je članica Uprave Sanja Biočić zadužena za financije, računovodstvo, kontroling i informatiku.

Za poreznog obveznika to znači pravovremeno podmirenje poreznih obveza, pravovremeno podnošenje poreznih prijava i izvješća, osiguravanje sustava unutarnje kontrole te unutarnje i vanjske revizije. Ujedno se omogućava Poreznoj upravi cjeloviti uvid u sve bitne činjenice i okolnosti iz kojih proizlaze porezne obveze ili porezni rizici. Porezni obveznik dostavlja svoje prijedloge i stajališta o poreznim pitanjima i njihovim eventualnim posljedicama.

„Sklapanjem sporazuma uspostavlja se bolja i kvalitetnija suradnja poreznih obveznika i Porezne uprave koja se temelji na međusobnom povjerenju i razumijevanju. Na ovaj način porezni obveznik pravilnom primjenom poreznih propisa smanjuje svoje porezne rizike, što poslovanje jednoj i drugoj strani čini jednostavnijim.“, rekao je ravnatelj Porezne uprave Zdravko Zrinušić.

Porezna uprava obvezuje se pružati savjete i smjernice te davati mišljenja poreznim obveznicima te se češće savjetovati s njima o važnim poreznim pitanjima.

Povodom Dana žena, AD Plastik Kaluga raspisala je natječaj za izradu dječjih crteža na temu „Moji roditelji na poslu“. Sudjelovala su djeca zaposlenika, a rezultati natječaja objavljeni su na svečanom domjenku proslave Dana žena. Svi sudionici natječaja nagrađeni su priznanjima za aktivno i kreativno sudjelovanje i prigodnim poklonima. „Veselje i zadovoljstvo malih sudionika dokaz su uspješnosti akcije. Naš je posao i naš drugi dom, a kolege su nam druga obitelj. I želimo da se ljudi tako osjećaju na svom radnom mjestu.“, rekla je rukovoditeljica odjela ljudskih resursa Svjetlana Rudaya.