Na godišnjoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, po 12. su put dodijeljene nagrade Indeks DOP-a. Nagrade se dodjeljuju poduzećima za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju, a u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatske gospodarske komore. Poduzeća su nagrađena u devet kategorija, a ove ih se godine natjecalo više od stotinu.  AD Plastik i ove je godine dobitnik nagrade u kategoriji velikih poduzeća.

„Ponosni smo što su naš kontinuirani rad i napredak prepoznati od stručne javnosti i ovim putem se zahvaljujem na nagradi. Prije svega se želim zahvaliti svim našim zaposlenicima koji su najzaslužniji što je društvena odgovornost dio našeg svakodnevnog poslovanja.“, rekao je primajući ovo značajno priznanje Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Središnja tema ovogodišnje konferencije bila je klima i klimatske promjene. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman pohvalio je nastojanja HR PSOR-a i HGK da putem konkretnih aktivnosti pridonesu što učinkovitijem ostvarenju ciljeva održivog razvoja u sklopu Agende 2030.

Sudjelujući na panel raspravi, Marinko Došen istaknuo je činjenicu kako broj automobila u svijetu neprekidno raste te kako je unatoč novim trendovima, automobilska industrija svjesna svog utjecaja i stalno poduzima različite mjere za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš. „Takav pristup je imperativ u automobilskoj industriji. Uistinu ne možete biti na panelu dobavljača automobilske industrije, bilo da ste dobavljač prvog ili drugog reda, ukoliko nemate jasnu strategiju i ciljeve održivosti. Isto tako, mi smo obavezni vršiti utjecaj na svoje dobavljače, birati ih po tim principima i vršiti redovitu kontrolu.“, istaknuo je Došen.

Došen je naglasio kako je društveno odgovorno poslovanje bezuvjetan izbor AD Plastik Grupe i dio svih  poslovnih procesa. „Istraživanjem i razvojem novih materijala smanjujemo težinu komponenti koje proizvodimo i posljedično težinu vozila. Brinemo o emisijama plinova koji nastaju u našim proizvodnim procesima koristeći najmodernije tehnologije prema najvišim EU standardima. Koristimo reciklat u sve većoj mjeri u samoj proizvodnji. Uveli smo model kemijskog leasinga kojim brinemo o cijelom životnom ciklusu kemikalije, odnosno otapala. Otpadna otpala iz našeg proizvodnog procesa bojenja predajemo ovlaštenom zbrinjavaču koji regenerira otpadno otapalo i ponovo ga vraća u proces na upotrebu. U suradnji s kupcima radimo na smanjenju količine otpadne ambalaže pa je ambalaža naših proizvoda većinom povratna.“, istaknuo je Marinko Došen koji je kao dodatni pokazatelj  kvalitete i odgovornog poslovanja istaknuo različite certifikati koje imaju sve lokacije na kojima AD Plastik Grupa ima tvornice, počevši od IATF-a 16949, do ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, ISO 27001.

Indeks DOP-a poduzećima omogućava objektivno upravljanje, praćenje, mjerenje i interpretiranje vlastitih specifičnih utjecaja. Koristeći ovaj alat, poduzećima je vidljivije ono što se radi dobro u odnosu na svoje dionike i u usporedbi s drugim poduzećima te ukazuje na moguća područja unaprjeđenja. Kako bi osigurale vlastitu održivost i razvoj, poduzeća u svim aspektima svog poslovanja i svim odnosima moraju pokazivati kontinuirano dobre rezultate.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je konferenciju Dan hrvatskih financijskih institucija – Utjecaj uvođenja eura na kretanja u gospodarstvu. Organizatori konferencije naglasili su da skeptičnost po pitanju eura uglavnom dolazi iz neinformiranosti te kako gospodarstvenici, a pogotovo izvoznici, dominantno podržavaju uvođenje eura. Iznesen je podatak kako se oko dvije trećine robne razmjene Hrvatske odvija  članicama euro područja, odakle dolazi i velika većina ukupnih inozemnih izravnih ulaganja u Hrvatsku. 

Premijer Andrej Plenković naglasio je brojne prednosti uvođenja eura, od trajnog uklanjanja valutnog rizika, preko smanjenja troškova zaduživanja do jačanja međunarodne razmjene. Najavio je kako već iduće godine ulazimo u Europski tečajni mehanizam II te kako bismo nakon perioda od dvije i pol do tri godine trebali zadovoljiti sve uvjete za uvođenje eura. To znači kako bismo u eurozonu ušli početkom 2023. ili 2024. godine. 

Na panel raspravi u sklopu konferencije, na kojoj je sudjelovao Marinko Došen predsjednik uprave AD Plastika,  razgovaralo se o utjecaju uvođenja eura na kretanja u gospodarstvu. „Kao predsjednik Uprave kompanije koja je stopostotni izvoznik, jasno je kako sam veliki zagovornik uvođenja eura. Tečajna politika koja se provodi nama izvoznicima ne ide u prilog i ona je je jedna od najvećih prepreka u povećanju profitabilnosti. U tim je okolnostima vrlo teško ostati konkurentan na zahtjevnom globalnom tržištu, posebice u industriji u kojoj mi radimo.“, izjavio je tom prigodom Marinko Došen.

Veliko nam je zadovoljstvo podržati Dane karijera koji se organiziraju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, posebice u sklopu njihove stote obljetnice. Predstavili smo se studentima i održali Career Speed Dating radionicu kao pripremu apsolventima za razgovore za posao. Simulacija razgovora za posao pomaže studentima da se opuste i bolje se prezentiraju potencijalnim poslodavcima. Na taj način dobiju uvid kakva pitanja mogu očekivati tijekom razgovora za posao, a i smjernice za pisanje životopisa. Divno je družiti se s Vama.

Zadovoljstvo je biti dijelom ovako velike obljetnice, proslave pedesete godišnjice postojanja najveće međunarodne udruge projektnih menadžera. Održana je u sklopu trinaestog po redu PMI foruma na kojem su sudjelovali naši voditelji projekata Jakov i Dragan. Izmjena iskustava i stalno unaprjeđenje svojih vještina iznimno su važni u svakom poslu, a posebice kada upravljate projektima.

U prostorijama HGK Županijske komore Split, održan je okrugli stol pod nazivom “3. studenoga – dan od kada žene do kraja godine rade besplatno – zašto?”. Tema okruglog stola bila je razlika u osobnim primanjima između muškaraca i žena, a organizirali su je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split i Udruga poslovnih žena KRUG. Time se želi ukazati kako su žene i dalje manje plaćene za isti posao nego njihove muški kolege te kako ima prostora za unapređenje ove problematike, kao i da je unutar cijelog društva potrebno pronaći volju za promjenom i poboljšanjem.

Na okruglom stolu sudjelovala je i Katija Klepo, članica Uprave AD Plastik Grupe koja je naglasila kako u AD Plastiku nema razlike između muškarca i žene pitanju napredovanja, niti razlike u plaćama za isti posao. „Muškarci i žene u AD Plastik Grupi  imaju vrlo sličan put napredovanja, ali određene pozicije nose povećane odgovornosti i zazove poput putovanja, dodatnog angažmana i slično. Ženama je vrlo važno uskladiti privatni i poslovni dio života pa ponekad ne žele preuzeti dodatnu odgovornost. Što se tiče drugih razvijenih europskih zemalja, osnovna razlika je u tome što u tim zemljama žena ima veću mogućnost izbora nego u Hrvatskoj. Primjerice, imaju mogućnost izbora skraćenog radnog vremena nakon povratka sa porodiljnog dopusta i znatno bolje mogućnosti vezane uz organizaciju čuvanja djece. Ohrabrujuće je kako danas žene u poslovnom svijetu imaju puno bolji status nego prije svega desetak godina. U tom pravcu treba nastaviti raditi i dalje. Sigurna sam kako će se razlike koje postoje u budućnosti smanjiti i s vremenom vjerujem i nestati.“, istaknula je Katija Klepo.

Žene diljem Europske unije od 3. studenoga pa do kraja godine, simbolički rečeno, rade besplatno, usporede li se njihova primanja s primanjima njihovih kolega na istome poslu. Taj je dan nazvan je Danom jednakih plaća i trebao bi poslužiti kao podsjetnik na činjenicu kako žene i dalje bivaju manje plaćene za isti posao od muških kolega. Istraživanje je pokazalo kako u Europskoj Uniji čak 16,1 posto žena imaju manji dohodak od muških kolega za isti obavljen posao. Privatni sektor u EU prednjači u tim razlikama, a sam postotak se razlikuje u pojedinim zemljama. U Rumunjskoj je razlika pet posto, a u bogatoj i razvijenoj Njemačkoj čak 21 posto, dok je u Francuskoj 15 posto. U Estoniji je najveća razlika i iznosi čak 25 posto, dok je u Hrvatskoj razlika negdje oko prosjeka EU.