U Solinu smo ugostili studente Kemijsko-tehnološkog fakulteta Split koji su bili vidno iznenađeni širokom lepezom radnih mjesta koja se u našoj kompaniji nude. To ih je potaknulo na detaljnija propitivanja o mogućnostima zaposlenja i razvoju karijere. Profesorica Perinović Jozić, zahvalivši na odličnoj suradnji, istaknula je kako mnogo odličnih studenata KTF-a svoje poslovnu karijeru gradi upravu unutar AD Plastika.

I našu su zagrebačku tvornicu neposredno prije blagdana posjetili studenti konstrukcijskog strojarstva sa Sveučilišnog odjela za stručne studije. Osim prezentacije kompanije i obilaska pogona injekcijskog prešanja i bojanja, naše su kolege odgovarale na niz pitanja. Mahom su bila vezana za vrstu i broj korištenih materijala, vremenske izrade pojedinih dijelova automobila, ali i dodanu vrijednost koja nastaje kao produkt našeg rada. Zadovoljstvo je bilo obostrano i sigurni smo kako se uskoro ponovno vidimo.

Promicanje raznolikosti i jednakog razvoja potencijala svih zaposlenika, dio je korporativne kulture AD Plastik Grupe. Tako smo kao ponosni potpisnici Povelje o raznolikosti, održali još jednu u nizu radionica u svojoj zagrebačkoj tvornici i to pod nazivom „Primjena politike raznolikosti i nediskriminacije“. Zaposlenici su se pobliže upoznali s doprinosom raznolikosti u borbi protiv diskriminacije na radnom mjestu te važnosti promicanja ravnopravnosti u cilju održivog rasta kompanije.

Sudjelovanjem u ovakvim aktivnostima i izmjenjivanjem iskustava, radimo na stalnom poboljšanju radne klime i motiviranosti svojih zaposlenika jer su raznolikost i nediskriminacija naš trajan izbor.

Internom kampanjom o društveno odgovornom ponašanju, ove smo godine skrenuli pozornost na utjecaj plastičnog otpada na okoliš. Zbog nedovoljno odgovornog ponašanja svakog pojedinca, takav otpad nepotrebno završi u prirodi. Cilj nam je bio podići razinu svijesti među svojim zaposlenicima kako svatko od nas svojim malim doprinosom može pomoći očuvanju prirode. Lakše je mijenjati neke ustaljene navike ako osvijestimo koliko uistinu možemo pomoći planeti na kojoj živimo. Na svim smo lokacijama zalijepili plakate s jasnim porukama, a svi su zaposlenici dobili platnene vrećice za višekratnu upotrebu.

Na svečanoj dodjeli Nagrada Zagrebačke burze u Zagrebu, AD Plastiku je uručena nagrada za Dionicu godine prema izboru javnosti.

U ime kompanije nagradu je preuzeo direktor financija Josip Divić koji je tom prilikom izjavio: „Iznimna mi je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu i želim zahvaliti svima koji su glasali za nas. Prije svega želim naglasiti kako je ovo priznanje svim zaposlenicima AD Plastik Grupe. Ostvareni rezultati posljedica su zajedničkog truda svih naših zaposlenika. Ova nagrada veseli nas iz više razloga, a ponajprije jer dolazi od široke javnosti koja nas je prepoznala među iznimno jakom konkurencijom. Trudimo se i marljivo radimo što je prepoznato na tržištu, a unatoč rekordnim poslovnim prihodima ostvarenim prošle godine, očekujemo kako ćemo taj rezultat do kraja godine nadmašiti. Za nas je ovo bila vrlo intenzivna poslovna godina u kojoj su započele serijske proizvodnje velikih projekata, novog Twinga i Smarta, Clia 5 i Forda Puma. Uz to smo od početka godine ugovorili 215 milijuna eura novih poslova koji će nam omogućiti stabilno poslovanje i u budućnosti. Nagrada koju primamo potvrda je uspješnog rada i mogu samo obećati kako nas ona neće usporiti ili ulijeniti, dapače bit će nam samo dodatan poticaj da budemo još bolji.“

Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučivao je o nagradama u ukupno sedam kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala. Uzvanike i nagrađene pozdravila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izrazivši zadovoljstvo što je ova dodjela nagrada postala tradicionalno događanje kojem je cilj kontinuirano identificirati i nagrađivati pozitivne primjere na našem tržištu. U uvodnom su se dijelu uzvanicima obratili Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ante Žigman,  predsjednik Upravnog vijeća HANFE.

I ove se godine menadžment AD Plastik Grupe okupio na već tradicionalnom božićnom ADP Partyju. Na kraju još jedne uspješne godine osvrnuli smo se na učinjeno, dogovorili što možemo bolje i spremni dočekujemo izazove koje donosi sljedeća godina. Predsjednik Uprave Marinko Došen iskoristio je i ovu priliku da naglasi važnost svakog zaposlenika i zahvali svima na predanom radu i trudu koji ulažu. Više o samoj atmosferi pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman. Upravo zato organizacijom devete po redu konferencije Žene u biznisu i već petnaestim izborom najmoćnijih žena, Lider želi istaknuti uspješna iskustva. Ova konferencija povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija u Hrvatskoj, regiji i šire. Upravo je to bila i želja organizatora kao i motivacija žena na nove poslovne pothvate i poticanje inicijative za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.

U sklopu konferencije održana su i dva okrugla stola na kojima su sudjelovale žene iz različitih područja kako bi iznijele svoje mišljenje na aktualne teme prava, položaja, interesa i zahtjeva s kojima se susreću u poslovanju. Na prvom okruglom stolu pod nazivom Extra mile – cjeloživotno obrazovanje sudjelovala je Katija Klepo, članica uprave AD Plastik Grupe koja je tom prilikom istaknula:

„Članica sam Uprave AD Plastik Grupe koja je dobavljač komponenti za automobilsku industriju. Percepcija javnosti je kako je to mahom muška industrija, a mi zapošljavamo gotovo jednak broj muškaraca i žena. Poslujemo u pet zemalja, osim Hrvatske, imamo tvornice u Rusiji, Mađarskoj, Srbiji i Rumunjskoj i trendovi su nam svugdje isti. Činjenica je kako živimo u vrlo dinamičnim vremenima i cjeloživotno učenje je nužnost, moramo stalno usavršavati svoja znanja. Pored poslovnih i privatnih obveza to ponekad nije jednostavno uklopiti u raspored, ali to je ulaganje u sebe i svoju budućnost. Ponekad nam ostane premalo vremena za sebe, ali to je pitanje izbora svake žene pa mi izazove prihvatimo i jednostavno ih živimo.“

S ciljem promicanja zdravlja i zdravih životnih navika, AD Plastik se uključio u nacionalni projekt “Živjeti zdravo”. Tijekom cijele godine u prostorijama kompanije provodit će se edukativna predavanja i javnozdravstvene radionice u sklopu projekta “Tvrtka – prijatelj zdravlja”.

Prva javnozdravstvena radionica za zaposlenike održala se u Solinu, a glavna tema akcije bilo je pušenje i zdravlja. Osim edukativnih predavanja, više od stotinu zaposlenika izmjerilo je krvni tlak, šećer u krvi, indeks tjelesne mase, masnoće u krvi te su imali priliku pitati za razne zdravstvene savjete.

Zdravlje nam je na prvom mjestu. Hvala svim zaposlenicima što svojim sudjelovanjem podržavaju naše aktivnosti.