Novi Clio BJA

Sredinom 2019. godine očekuje se početak proizvodnje novog modela Renault Clia, jednog od najprodavanijih modela u ovoj klasi vozila. Proizvodnja većine plastičnih dijelova dogovorena je upravo s AD Plastikom, pa će se tako za Clio BJA prednji i zadnji odbojnici sa sastavnim dijelovima, unutrašnje obloga blatobrana, bojeni vanjski stabilizatori vozila (spojleri), instrument table i obloge stranica vrata proizvoditi u Zagrebu i Solinu.

Novi Clio predstavlja budućnost tvornice Revoz u Novom Mestu, a predviđeno trajanje projekta je sedam godina. Vrijednost cjelokupnog projekta iznad je 72 milijuna eura, a posebno treba istaknuti nove razvojne aktivnosti koje su dogovorene. Samostalna izrada alata prednjeg i zadnjeg odbojnika novi je iskorak za razvojni tim kompanije.

„Jednostavno moramo pratiti trendove u automobilskoj industriji koji sve dobavljače dovode u ubrzani ritam. Potrebno je pratiti izmjene, nove zahtjeve i biti stalno raspoloživ. Renault je jedan od naših najvažnijih kupaca, a naša dugoročna suradnja i međusobno povjerenje rezultat su našeg rada i kvalitete koju nudimo.“, izjavila je Gordana Erceg Sindik, voditeljica prodaje Renault Grupe.