AD Plastiku Hrvatska velika nagrada sigurnosti

U sklopu 13. Konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti održane u Opatiji, na prigodnoj su svečanosti dodijeljene Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2019. AD Plastik dobio je nagradu u kategoriji Ostvarivanje i razvoj sigurnosti u korporacijama koja  je dodijeljena za uspješno integriranje poslovnih procesa informacijske i kibernetičke sigurnosti. Predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Ostojić uručio je nagradu predsjedniku Uprave AD Plastika Marinku Došenu.

„Ova nagrada nam je izuzetno važna. Potvrđuje kako su naši napori i ulaganja u podizanje razine korporativne sigurnosti prepoznati od stručne javnosti. AD Plastik posluje na vrlo zahtjevnom globalnom automobilskom tržištu koje ima vrlo visoko postavljene korporativne i sigurnosne standarde. Rezultati koje ostvarujemo, ali i nagrade koje dobivamo, daju nam za pravo misliti kako smo u tome uspješni.“, istaknuo je Marinko Došen, zahvaljujući se stručnom ocjenjivačkom sudu i organizatorima što su prepoznali napore i rezultate AD Plastika.

Hrvatska velika nagrada sigurnosti dodjeljuje se u 12 kategorija i to pojedincima, tvrtkama, institucijama i lokalnoj zajednici za značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske.

Krovna tema Trinaeste konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti bila je „Novi oblici sigurnosti u fokusu“, a predsjednik Uprave AD Plastika sudjelovao je i na panelu „Gospodarstvo i sigurnost“ u radnom dijelu konferencije. Marinko Došen ilustrirao je važnost sigurnosti primjerima u poslovanju AD Plastika. „Postoje dva ključna razloga zbog kojih kontinuirano ulažemo u sustave. Jedan je polje globalnosti proizvodnje jer iz svojih pet tvornica koje imamo u različitim zemljama, izvozimo u 24 zemlje diljem svijeta. Drugi važan razlog ulaganja u korporativnu sigurnost je činjenica kako imamo poseban odnos sa svojim kupcima s kojima smo kontinuirano povezani informatičkim sustavima. To od svake ozbiljne uprave traži da se ozbiljno bavi procjenama rizika. Nakon takvih procjena donosimo čitav set procedura. Unutar kompanije imamo formiran tim koji se kontinuirano bavi takvim problemima.“, rekao je Došen.

Naglasio je kako se razvojem tehnologija razvijaju i rizici te dodao: „Srećom razvijaju se i otpornosti, odnosno rješenja koja anuliraju posljedice takvih rizika. Kako bismo opstali u industriji, moramo posebnu pozornost posvetiti rizicima i jačanju korporativne sigurnosti.“

Konferenciju su pozdravnim izlaganjima otvorili Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, Holger Halbach, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju te Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane.