Nagrada za izvrsnost korporativnog upravljanja

AD Plastik ocijenjen je kao jedna od najuspješnijih kompanija u području korporativnog upravljanja u Hrvatskoj i osvojio nagradu za izvrsnost u korporativnom upravljanju. U sklopu druge po redu poslovne konferencije Korporativno upravljanje u Hrvatskoj, po prvi puta su se dodjeljivala priznanja dioničkim društvima za izvrsnost korporativnog upravljanja. Nagrade dodjeljuju tjednik Lider i Centar za istraživanje i upravljanje, a temelje se na analizi rezultata svih dioničkih društava na redovitom i službenom tržištu Zagrebačke burze. Na osnovi dostavljenih upitnika i prema SEECGAN metodologiji definira se ocjena korporativnog upravljanja.

Konferencija se bavi važnim pitanjima korporativnog upravljanja i njegove uloge u poslovanju trgovačkih društava, a glavni cilj je upozoriti na potrebu i mogućnosti unaprjeđenja sustava i prakse korporativnog upravljanja u Hrvatskoj. Predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došensudjelovao je na okruglom stolu na temu „Prvorazredno korporativno upravljanje u hrvatskoj – iskustva najboljih dioničkih društava“.

„Korporativno upravljanje iznimno je važno za ostvarenje vrhunskih poslovnih rezultata, budući se uspostavljanjem visokih standarda korporativnog upravljanja i transparentnosti poslovanja olakšava pristup kapitalu uz niže troškove. Prednosti dobre korporativne prakse su što se odgovornim upravljanjem te nadziranjem poslovnih i upravljačkih funkcija štite interesi dioničara i svih drugih dionika. Dobra praksa korporativnog upravljanja nama je iznimno važna, posebice ako uzmemo u obzir naše poslovanje na više lokacija i nekoliko različitih zemalja. Poslovanjem u skladu s važećim propisima zemalja u kojima smo prisutni, zadovoljavanjem najviših standarda u organizaciji poslovanja i primjeni suvremenih poslovnih načela, primjenom i ugradnjom priznatih međunarodnih smjernica, ostvaruju se preduvjeti za donošenje zakonitih, odgovornih i optimalnih poslovnih odluka.“, rekao je Marinko Došen.

Uz AD Plastik, nagrade su osvojili Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski telekom, Končar elektroindustrija, MIV – Metalska industrija Varaždin, a priznanja za izvrsnost dobili su još i Podravska banka, PIK rijeka te Optima telekom. Nagrada za najbolju praksu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj dodijeljena je Atlantic Grupi.